26 Ağustos 2015 / Çarşamba 14:33:39

Ernardo Gomez, Belediyesporumuzda

İnegöl Belediyespor Voleybol Takımımız, Yunanistan'ın PAOK takımından Pasör çaprazı  Ernardo Gomez'i transfer etti.

Kulüp tesislerimizde düzenlenen imza törenine Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Başkanımız Alinur Aktaş, Teknik Başkan Yardımcımız Furkan Baştürk ile Halter ve Güreş Şube Sorumlumuz Harun Ergün katıldı.

İmza töreni öncesi açıklama yapan Belediye Başkanı ve İnegöl Belediyespor Başkanımız Alinur Aktaş, Venezuela Milli takım oyuncusu Ernardo Gomez'i transfer ettiklerini söyleyerek şöyle konuştu:

"3. yabancı oyuncu transferini yaptık. Belediyespor hızlı bir şekilde yoluna devam ediyor. Bu yıl 1.Ligde üçüncü yılımızı inşallah geçireceğiz. İlk 2 yıllık süreçte 1.Ligle alakalı ciddi tecrübeler elde edindik.  Önemli markalarla, önemli takımlarla aynı ligde mücadele ediyoruz ama şükürler olsun İnegöl Belediyespor hem seyirci alakasıyla hem de her geçen gün voleybolla alakalı altyapısını güçlendirmesiyle yoluna hızlı bir şekilde devam ediyor. Bugün 3. Yabancı olarak bizlerle sözleşme imzalayan oyuncumuz Ernardo Gomez pasör çaprazı mevki oyuncusu. Kendisi 1982 Venezuela doğumlu. Milli takımın tüm yaş gruplarında başarıyla oynamış, 300 kez milli olmuş, 6 yılda takım kaptanlığı yapmış, Venezuela Milli Takımı için önemli bir isim. 2008/2009 sezonunda şampiyon olan Fenerbahçe formasını giyinmiş. 2011/2012 yılında Ziraat Bankası'nda, geçen yılda Yunanistan'ın PAOK takımında ilk şampiyonluğu yaşamış değerli bir isim. Bizim ülkemizi tanıması, ülkemiz ligini iyi bilmesi hem de beraberinde ülkeye yabancı olmaması bizim için bu transferle alakalı önemli bir faktördü. Kendisine de bizi tercih ettiği için teşekkür ediyorum. İnanıyor ve ümit ediyorum ki o da burada çok mutlu olacak. İnegöl Belediyespor'da, İnegöl'de bundan istifade edecek. Bulgaristan Yordanov, Arnavutluk Gazmend olmak kaydıyla ilk 2 yabancı transferimizi yapmıştık. Bugün de Ernardo Gomez'le 3. Yabancı transferimizi gerçekleştirdik. Lig çalışmalarına başladık. Bir kaç gün içerisinde inşallah sezon açılışıyla alakalı sizlerle bir araya gelip, kamuoyuna da gelişmeleri anlatacağız. Artık geriye sayım başladı. 24 Ekim günü ligler başlayacak. İlk maçımızı Bornova Anadolu Lisesiyle kendi sahamızda oynayacağız. Güzel bir başlangıç yapmak istiyoruz. Bu yıl hedeflerimiz var. Artık biz düşmemeye oynayan takım değil ilk 8 içerisinde yer alan Play-Off'a kalan takım olmak istiyoruz. Bizim zaten ilk 5 yıllık dilim içerisinde Avrupa gibi bir hayalimiz vardı. İnşallah onun 3. yılındayız ve biz arzu ediyoruz ki, inşallah ilk 8'de yer alalım ve o heyecanı Avrupa'ya giden yoldaki heyecanı ilçe halkımıza tattıralım. Gerçekten voleybola müthiş bir ilgi var. Birazdan yaz spor okullarımızı da ziyaret edeceğiz. Futboldan sonra kesinlikle İnegöl'de 2. branş voleybol ama hepinizin bildiği gibi gümbür gümbür basketbolda geliyor. İnşallah bu sene deplasmanlı ligde mücadele edeceğiz. Orada da hedefimiz var. Açıkçası bu sene iyi bir takım kurduk. 1-2 oyuncu daha alacağız. Transferi orada da bitireceğiz. Dolayısıyla hem voleybol hem basketbolda çalışmalar başladı. Ekim ayının sonlarına doğru her ikisi de beraber başlıyor. Başlayacak olan liglerde bu sene salon sporlarının farkını, ayrıcalığını, heyecanını İnegöl'de yaşatmak istiyoruz. Tüm ilçe halkımızı maçlara davet ediyoruz."

Ernardo Gomez, ise "Öncelikle çok teşekkür ederim. Bana buranın bir parçası olma şansını verdiğiniz için. Şuan çok heyecanlı ve istekliyim burada hemen sezona başlamak için. Bu benim Türkiye'deki 3. yılım. Daha önce burada 2 takımda da oynadım. Çok iyi tecrübelerim oldu. Şimdi de buradayım. Bu takımın başarısı için ter dökeceğim. En iyisini yapmaya çalışacağım. Bizim öncelikle hedefimiz Play-Off'a girmek. Bunun için elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım ve burada hedefe ulaşabilmek için hep beraber birlikte çalışmamız gerektiğine inanıyorum. Buradaki gazeteci arkadaşlarım, izlemeye gelenler, kulübüm, antrenörlerim, yöneticilerim ve herkesin bir yürek olmasını istiyorum. Bizi izlemeye gelenlerin desteği çok büyük olacak. Onlar bizi daha yukarıya taşıyacak. Daha iyi şeyler yapmamızı sağlayacaklar. Bende burada onlara en iyisini göstermeye çalışacağıma inanıyorum. Umarım sonunda en güzel yerde oluruz."ifadelerini kullandı.