14 Nisan 2016 / Perşembe 23:34:28

BASKET MAÇINA DAVET

İnegöl Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanımız Alinur Aktaş, Erkekler Basketbol Bölgesel Ligi (EBBL) Eleme F Grubunda Pazar günü saat 17.00'da İnegöl Gençlik Hizmetleri Spor Salon'unda ağırlayacağımız Efespor Aykim Aliminyum maçına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Aktaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi.

“Bildiğiniz üzere İnegöl Belediyespor kurulduğu günden bu yana salon sporlarında çok önemli bir mesafe aldı ve 10 branşta faaliyetlerine devam ederek önemli başarılara imza atıyor. Bu yıl ilk kez katıldığımız Erkekler Bölgesel Liginde Basketbol Takımımız da çok başarılı bir performans sergileyerek 2.lige çıkma adına büyük bir özveri ve gayret göstermektedir. Takımımız ilk turda 6 takımdan oluşan 12. Grupta Bursa Bölgesinden 4 takım ve Balıkesir Bölgesinden 2 takım olmak üzere önemli rakipler ile mücadele etti. 10 maç sonunda 20 puan ile grubu namağlup olarak birinci bitirdi. Daha sonra gerçekleşen kura çekimi sonucunda ilk tur maçların da gruplarında ilk 3’e giren 36 takımdan, 6 gurup oluşturuldu. İnegöl Belediyespor olarakta F grubunda yer alarak, Efespor Aykim Aliminyum, İzmir Üniversitesi, UPS, Siverekliler ve Başkent Karşıyaka takımları ile eşleştik."

SON DERECE ÖNEMLİ

Aktaş; “Bu grupta güçlü rakipler olmasına rağmen ilk turdaki performansımızı devam ettirerek, önemli galibiyetlere imza atmaktayız. Bu hafta da Belediyespor Basketbol takımı olarak evimizde, ligin iddialı takımlarından ve şu an grup lideri olan Efespor Aykim Aliminyum Basketbol takımını ağırlayacağız. Belediyespor olarak ilk maçta İzmir deplasmanında Efespor’a karşı iyi bir oyun sergilememize rağmen maçı 78 -71 kaybetmiştik ve gruptaki tek yenilgimizi almıştık. Rövanşı almak ve grubu lider olarak bitirmek için bu hafta sonu evimizde oynayacağımız Efespor maçına son derece önem veriyoruz” dedi.

RÖVANŞI ALMAK İSTİYORUZ

Aktaş; “2. tur grup maçlarında ilk 4 sırayı alan 24 takım eleme turuna kalacak. Daha sonra takım sayısı 12'ye düşecek ve son elemelerden sonra final grubuna 6 takım kalacak. Tarafsız saha da tek devreli lig usulü oynanacak maçlarda ilk 2 sırayı alan takımlar 2 lige yükselmiş olacak. Grup lideri olursak, eşleşmelerde avantajlı konuma geleceğimizden Efespor maçını kazanmaktan başka bir düşüncemiz yok. Bu hafta evimizde oynayacağımız maçta tam bir basketbol şöleni izleyeceğimize eminim. Takımımıza güveniyoruz. Kendi sahamızda seyircimizin de desteği ile İzmir’de mağlup olduğumuz Efespor’dan rövanşı almak istiyoruz.” dedi.

2. LİGE ÇIKMAK İSTİYORUZ

"İnegöl Belediyespor olarak basketbolda emin adımlarla ve sağlam bir şekilde ilerlemek istiyoruz" diyen Aktaş; “Önemli olan kısa vadeli başarılardan, kısa süreli sansasyonel galibiyetlerden ziyade başarıları daha orta ve uzun vadeye yayabilmek. İnşallah elde edeceğimiz başarılı sonuçlarla o çok istediğimiz 2.lige çıkma başarısını gösteririz. Ben bu noktada tüm takımımıza, teknik heyetimize güveniyor ve başarılar diliyorum.

LİDERLİK MAÇI

Aktaş; “Bu zor maraton da grup liderliği maçı olarak adlandırdığımız İzmir temsilcisi Efespor ile Pazar günü oynayacağımız maçta halkımızın desteğini İnegöl Belediyespor’dan çekmemesini özellikle talep ediyorum. Maçlarda takımımızı motive edecek güzel bir taraftar görmek istiyor, coşkulu bir şekilde Belediyespor’u destekleyerek, galibiyet almayı çok arzu ediyoruz. Tüm ilçe halkımızı hafta sonu oynanacak maça davet ediyor ve halkımızdan destek bekliyoruz” şeklinde konuştu.