05 Ekim 2016 / Çarşamba 17:09:07

HALTECİLERİMİZ BAŞARIYA DOYMUYOR

29 Eylül -02 Ekim 2016 tarihleri arasında Zonguldak’ta gerçekleştirilen 15 Temmuz Şehitleri Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Şampiyonasında İnegöl Belediyesporlu haltercilerimiz önemli derecelere imza attı.

Zonguldak Site Spor salonunda gerçekleştirilen ve 285 erkek ve 110 bayan olmak üzere toplam 395 sporcu katılım gösterdiği şampiyonaya 4 sporcu ile katılan İnegöl Belediyespor halter takımımızda 56 kg da Adem Işık Gençler Türkiye 3.sü olurken, Ünal Kartal 23 Yaş Altı(U23) de Türkiye 4.sü oldu.

15 Temmuz Şehitleri adına düzenlenen böylesi anlamlı ve özel şampiyonaya katılım göstererek dereceye giren sporcuları kutlayan Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanımız Alinur Aktaş, “Belediyesporlu sporcuların her geçen gün başarı çıtasını yükselterek İnegöl’ümüzü ulusal ve uluslararası arenada başarılı bir şekilde temsil ettiklerini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir” dedi.

BELEDİYESPOR BÜNYESİNDE FARKLI BRANŞLARDA SPORCULARIMIZ YETİŞİYOR

Belediyesporlu haltercilerimizin elde ettikleri başarılı sonuçlar hakkında açıklama yapan Aktaş; “İnegöl olarak ticarette, sanayide önemli başarılara imza atarken, bir taraftan da sosyal, kültürel ve sportif alanlarda önemli başarılar elde ediyoruz. Bu manada Belediyespor projesinin ne kadar doğru bir uygulama olduğunu zaman geçtikçe daha da iyi görüyoruz. Belediyespor bünyesinde oluşturduğumuz farklı branşlarda faaliyet gösteren sporcu kardeşlerimiz katıldıkları ulusal ve uluslararası organizasyonlar ile hem ilçemizi hem de ülkemizi başarı ile temsil ediyorlar ve önemli başarılara imza atıyorlar” dedi.

HALTERDE ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATIYORUZ

"2009 yılında kurulup bugüne kadar faaliyetlerini devam ettiren İnegöl Belediyespor 10 farklı branşta İnegöllü gençlere hizmet etmektedir    " diyen Aktaş; “Bu branşları tanımalarına ve ilerleyen dönemlerde bu branşları profesyonel düzeyde yapmaları için çalışmalara devam etmekteyiz. Bu kapsamda önem verdiğimiz branşlardan olan Halter branşında lisanslı sporcularımızın sayısı her geçen gün artıyor. Ve bu anlayışla her geçen gün başarı çıtasını yükselterek halter branşındaki sporcularımız katıldıkları şampiyonalardan önemli başarılar elde ederek ve madalyalar kazanarak dönüyorlar. Bildiğiniz gibi son olarak Polonya’nın Nowy Tomysl kentinde düzenlenen U15-U17 Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası’nda Erkekler 69 kg da ülkemizi temsil eden İnegöl Belediyesporlu milli sporcu Ferhat Ali Yazıcı, koparma ve toplamda 2 altın madalya kazanarak Avrupa şampiyonu olmuştu” dedi.

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ VE DÖRDÜNCÜLÜĞÜ

15 Temmuz Şehitleri Gençler ve 23 Yaş Altı Ferdi Halter Şampiyonası’nda elde edilen başarılı sonuçlara da değinen Aktaş; “Böylesi anlamlı ve özel şampiyonaya katılım göstererek dereceye giren sporcularımızı kutlamak isterim. Bir asra bedel geceyi anmak ve hatırlatmak adına düzenlenen bu şampiyonaya 56 Kg’da Adem Işık, 69 Kg’da İsmet Gürbüz, 69 U23 de Ünal Kartal, Bayanlarda 58 kg da Gonca Arslan olmak üzere 4 sporcuyla katılım gösterdik. Şampiyonada 56 kg da Adem Işık koparmada 90 kg Silkmede de 105 kg kaldırış yaparak toplamda 195 kiloyla 56 kg gençler Türkiye 3.sü oldu. Ünal Kartal ise U23 de koparmada 90 kg ve silkmede 100 kg kaldırarak toplamda 190 kiloyla Türkiye 4.sü oldu” dedi.

Aktaş, son olarak; “Şampiyonaya katılarak Türkiye derecesi kazanan halter branşındaki sporcularımızı yürekten kutlar, gençlerimizin elde ettikleri bu başarılardan dolayı son derece mutlu olduğumuzu belirtir, bundan sonra da sporcularımızın ulusal ve uluslararası arenada önemli başarılara imza atacağa temennisiyle, sevgi ve saygılarımı sunarım” dedi.